Βιογραφικό σημείωμα PDF Print E-mail

 

Η ιατρός Μαρία Μπαλογιάννη γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1977. Έλαβε το απολυτήριο λυκείου με «Άριστα» από το τρίτο Λύκειο Καρδίτσης το 1995 και το ίδιο έτος εισήχθη μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2002 με βαθμό «Λίαν Καλώς».

 

Μετά την υπηρεσία υπαίθρου πραγματοποίησε clinical attachment στο Whittington Hospital του Λονδίνου στην Πνευμονολογία, Γαστρεντερολογία και τα Επείγοντα Περιστατικά και διετέλεσε ως μεταπτυχιακή υπότροφος ιατρός στο Νοσοκομείο Υγεία στην Πνευμονολογική, Καρδιολογική κλινική και τη ΜΕΘ. Ειδικεύτηκε στην Ειδικότητα της Παθολογίας στην Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

 

Μετά τη λήψη της ειδικότητας εξειδικεύτηκε για ένα χρόνο στο Διαβήτη, την Παχυσαρκία και το Διαβητικό Πόδι στο Διαβητολογικό Κέντρο του ΓΝΑ Λαϊκό και ένα χρόνο στην Υπέρταση στο ιατρείο Υπερτάσεως της κλινικής Α΄ΠΠ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Επίσης έχει μετεκπαιδευτεί στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική του ΕΚΑΒ για ένα έτος και έχει εκπαιδευτεί για ένα μήνα στην αναίμακτη διαγνωστική των αγγείων με τη μέθοδο των υπερήχων στο Αγγειοπαθολογικό Ιατρείο της κλινικής Δ΄Π στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

 

Έχει κάνει τις ακόλουθες παρουσιάσεις στο αμφιθέατρο του Λαϊκού Νοσοκομείου:

 

2007

Σύνδρομο HIT σε ασθενή με θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα Ασθενής με αρθρίτιδα και διάρροιες

 

2008

Ασθενής με πτώση του επιπέδου συνείδησης και υπερασβεστιαιμία

 

2009

Ασθενής με εμπύρετο και σύγχυση Ασθενής με διαγνωστικά και θεραπευτικά προβλήματα

 

2010

Ασθενής με υπέρταση και διαλείπουσα χωλότητα Ασθενής με υπέρταση και αίσθημα παλμών

 

2011

Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου LADA, Σακχαρώδης Διαβήτης και καρκίνος του παγκρέατος